DOIP Blog d'orientació professional

contracte

El contracte laboral es defineix com aquell acord entre la persona treballadora i l'empresa/entitat contractant en el qual la primera es compromet a prestar determinats serveis a canvi d'una remuneració. Però, coneixes els diferents models de contracte?

administracio-publica

Sovint trobarem convocatòries d'oposicions que tenen com a objectiu seleccionar una relació d'aspirants per confeccionar una llista a fi d'ocupar places de forma temporal per cobrir vacants o fer substitucions.

estres-laboral

Segurament hàgiu sentit a parlar d'aquests dos conceptes, però sabríeu definir què és exactament l'estrès? Es tracta d’una resposta d’activació biològica inespecífica que es produeix al propi organisme davant una demanda externa que pugui suposar una amenaça per al nostre equilibri.

candidatura-fira-ocupacio

Les fires d'ocupació són una gran oportunitat per fer contactes amb empreses i entitats i per presentar-te cara a cara; és el lloc ideal per deixar el teu currículum i la teva carta de presentació, i on podràs conèixer diferents empreses i entitats que t'informaran de primera mà sobre els perfils professionals que cerquen.

preguntes entrevista

Normalment, abans de donar per finalitzada una entrevista de feina, la persona entrevistadora sol demanar si tens qualque dubte. Aquest és un moment important que has de saber aprofitar molt bé.

cv-investigacio

En altres entrades del nostre blog hem parlat sobre com estructurar un CV i del contingut que ha de tenir cada una de les seves seccions. No obstant això, si et dediques o vols dedicar-te al món de la investigació, el teu CV tindrà apartats específics.