ESDEVENIMENTS PROGRAMATS
Euromediterranean Network of Experimental and Representative Basins
La 19ª Conferència Biennal del ERB 2024 pretén reunir els científics que treballen en petites conques experimentals i de recerca. La conferència pretén centrar-se en els avanços recents en hidrologia de conques i acollirà sessions especials sobre les petites conques afectades tant per l'home com pel canvi climàtic i les tècniques de mesurament relacionades amb:
- Llindars humans i climàtics de degradació de la terra, per damunt i per sota de la superfície del sòl. Seguiment i modelització en petites conques.
- Avaluació de riscos naturals i sistemes d'alerta primerenca: gestió integrada sota els efectes del canvi climàtic en petites conques afectades per l'activitat humana.
- Avaluació integrada de la vulnerabilitat: aplicació de solucions basades en la naturalesa per a augmentar la resiliència enfront de perills múltiples.
7th ECSLHE Transforming Europe through University Collaboration
Al llarg de la conferència es realitzaran ponències, presentacions de pòsters i tallers, agrupats en 4 temes de la conferència:
- Investigació empírica sobre l'Aprenentatge-Servei i el seu impacte
- Millores pràctiques i experiències pràctiques en l'Aprenentatge-Servei
- Col·laboració i aliances per a l'Aprenentatge-Servei
- Processos d'institucionalització de l'Aprenentatge-Servei
Aquesta conferència s'organitzarà presencialment a la Universitat de les Illes Balears, Mallorca, Espanya. No obstant això, per ser la més inclusiva possible, es dona la possibilitat d'assistir en línia a algunes sessions.
XII Congrés Nacional i VI Internacional d'Aprenentatge-Servei Universitari
El XII Congrés Nacional i VI Internacional d'Aprenentatge-Servei Universitari té com a objectiu ser l'esdeveniment més destacat en l'àmbit nacional i internacional en 2024. Es durà a terme del 25 al 27 de setembre a Palma (Illes Balears), com a part de la Setmana Internacional de l'Aprenentatge-Servei Universitari.
El lema del congrés és "Sostenibilitat, Qualitat i Reconeixement en l'Aprenentatge-Servei Universitari", centrant-se en aquests pilars per a atreure la investigació i experiències rellevants per a les polítiques educatives. Es busca donar continuïtat als avanços obtinguts en congressos anteriors i adaptar-se als recents canvis legislatius que inclouen l'aprenentatge-servei en la Llei Orgànica del Sistema Universitari.
La Universitat de les Illes Balears (UIB) és l'entitat organitzadora, a través del Programa ApSUIB i la Unitat d'Innovació en Desenvolupament Sostenible, Salut i Justícia Global mitjançant Aprenentatge-Servei (iApS2030). Això reflecteix el compromís de la UIB amb aquest enfocament pedagògic, en línia amb el seu pla estratègic.
El Grup 9 d'Universitats va aprovar la creació de la Xarxa d'Aprenentatge-Servei, en la qual la UIB exerceix un paper fonamental. L'associació també col·labora en l'organització del congrés i convoca els Premis d'Aprenentatge-Servei Universitari, contribuint a la seva internacionalització a través de diverses iniciatives.