DOIP Blog d'orientació professional

2023
Administracio-Publica

Vols fer feina a l'administració pública? Coneixes quins tipus de relacions laborals  o categories existeixen? És important conèixer-les per saber quina s’adapta més al teu objectiu professional.

certtificat-prof

Al llarg de la vida ens poden sorgir la necessitat o les ganes de canviar el nostre rumb professional. Per fer-ho, haurem d'obrir-nos nous camins al mercat laboral i, per aconseguir-ho, la formació pot ser una bona opció.

Reclutament_Invers

Els darrers anys, moltes empreses han impulsat o implementat, a través dels seus departaments de persones, estratègies per retenir i captar el talent. Algunes de les mesures més populars han estat el treball a distància, la jornada laboral de quatre dies o la millora de la conciliació familiar. Enmig de totes aquestes novetats, ha emergit una nova forma de reclutament, coneguda com a «reclutament invers».

Primer-Dia-Blog

El concepte onboarding, tan popular actualment, no és més que el procés d'acollida dels nous talents a l'empresa. Les empreses s'esforcen per garantir una integració adequada a les persones nouvingudes a l'equip. 

insc_soib

La inscripció com a demandant d'ocupació és el requisit per accedir a tots els serveis que ofereix el SOIB. És totalment de franc i voluntària, amb l'excepció de les persones perceptores de prestacions o subsidis per desocupació, per a les quals és un tràmit obligatori.

renuncia-laboral

Acomiadar-se d'una empresa pot ser una experiència emotiva i, de vegades, difícil, especialment si has passat molt de temps treballant-hi. Això no obstant, és important fer-ho correctament per mantenir una bona relació amb l'empresa i els teus companys i companyes de feina.