DOIP Blog d'orientació professional

2020
suc

El passat octubre més de setanta estudiants donats d'alta al DOIP iniciaren la seva primera experiència a una empresa. Fer pràctiques és una de les millors maneres d'aconseguir una primera vivència en el món laboral i acabar els estudis amb un valor afegit.

soft

Quan ens presentam a una entrevista de treball, les empreses reben el CV amb les nostres habilitats tècniques o habilitats «dures» (hard skills). Aquestes habilitats són les competències específiques que hem adquirit als estudis de cada branca acadèmica. Però moltes vegades, a les ofertes de treball, llegim que als requisits cerquen equips multidisciplinaris i, sobretot, la famosa flexibilitat laboral.

entrevista

La finalitat de qualsevol persona que està cercant feina és aconseguir una entrevista laboral. Si arribam fins aquí, després de cercar ofertes, fer autocandidatures o adaptar el currículum…, és perquè l'empresa s'ha interessat en el nostre perfil i hem d’aprofitar aquesta oportunitat!

colors

Una de les coses més importants al nostre CV, juntament amb el contingut, són els colors que triam per complementar el disseny. Si és ben cert que el CV ha de ser una eina en la recerca de feina que ens representi i, per tant, ha de ser personal, hem de conèixer els significats dels colors i les percepcions que poden transmetre.

cv

El currículum és una de les primeres impressions que causan en el personal d'una empresa quan cercam feina, ja sigui aplicant per a un anunci d'una oferta de treball o presentant el nostre perfil professional a una empresa a través d'una autocandidatura.

objectiu-professional

Molts de nosaltres començam la nostra trajectòria formativa i laboral sense tenir un objectiu professional concret, després, una vegada finalitzats els estudis, accedim al mercat laboral i ens adonam que allò no era al que realment ens volíem dedicar.