FUEIB Un projecte de disseny i instal·lació de jardins urbans guanya la primera edició dels premis Joves Emprenedors Universitaris (JEU) Un total d’11 projectes empresarials s’han presentat als guardons del programa d’impuls a l’emprenedoria de l’IDI i la UIB

Premis_JEU-2024

El projecte Byome d'estudiants del grau d'Enginyeria Industrial de la Facultat Politènica de la Universitat de les Illes Balears ha guanyat la primera edició dels premis Joves Emprenedors Universitaris (JEU).

Aquests guardons s'han instituït en el marc de la Càtedra Iemprèn, que emergeix de la col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), amb el suport de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, MP (FUEIB). La iniciativa guanyadora, Byome, és una empresa que es dedica al disseny, venda i instal·lació de jardins i horts urbans, fins i tot a zones que en principi no es destinarien a àrees verdes.

El segon premi ha estat per a AgroRG, d’estudiants del grau d’Enginyeria Agrolimentària i Medi Rural i que, gràcies a les tècniques d'agricultura regenerativa, pretén recuperar entorns degradats. El projecte Happen In., d’estudiants d’Enginyeria Informàtica, ha aconseguit el tercer premi amb una xarxa social per a mòbils que connecta els usuaris amb esdeveniments i activitats que tenen lloc a la seva zona, des de concerts, exposicions i tallers, fins a festes i activitats esportives. Finalment, hi ha hagut una menció especial per al projecte DroneInGolf, una empresa especialitzada en el lliurament de comandes a camps de golf mitjançant l'ús de drons.

Un total d’11 projectes s’han presentat en aquesta primera edició dels premis que s’han lliurat avui a l’auditori de l’edifici Anselm Turmeda amb la participació de la vicerectora d’Innovació i Transformació Digital, Lorenza Carrasco, i el director general d’Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés. També hi han assistit el director de la càtedra Iemprèn, Abel Lucena; el director de la Fundació Universitat Empresa de les Illes Balears, Luis Vegas; la gerenta de l’IDI, Silvia Delgado, i Pere Jiménez, cap del Servei d'Informació i talent empresarial de l’IDI.

Aquest curs ha estat el primer en el qual l’alumnat de la UIB ha participat en el marc de la Càtedra Iemprèn d’impuls a l’emprenedoria. Concretament, s’ha creat el programa Joves Emprenedors Universitaris (JEU) que s’executa dins l'assignatura d’Empresa i l'assignatura d'Empresa i Societat. Durant el curs, els estudiants es converteixen en emprenedors i creen un projecte empresarial que després poden presentar als premis JEU.

Aquests guardons tenen entre els seus objectius potenciar la capacitat emprenedora, connectar l’aprenentatge educatiu amb l’entorn real mitjançant la creació de l’empresa i millorar les competències de lideratge, comunicació i motivació, així com impulsar la capacitat de fer feina en equip. El primer premi està dotat amb 1.500 euros; el segon, amb 1.000 euros, i el tercer, amb 500 euros.

Publication date: 09/02/2024