FUEIB La UIB reconeix el projecte de doctorat MANGOSTEETH, uns caramels per al tractament de malalties periodontals El taller «Connectant ciència i innovació: emprenent el camí cap a una recerca transformadora» ha culminat presentant nou iniciatives

Doctorand

Els doctorands de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han participat en el taller titulat «Connectant ciència i innovació: emprenent el camí cap a una recerca transformadora».

Ha inclòs cinc sessions temàtiques desenvolupades entre el 28 de maig i l'11 de juny:

  1. «Connectem ciència i innovació: de la tesi al producte».
  2. «Passem a l'acció: validem la idea dissenyant un mínim producte viable».
  3. «Quant val la meva tesi? Posem xifres!»
  4. «Comunica i presenta de manera eficaç: preparem l'elevator pitch».
  5. «La idea convertida en producte: invertim en la recerca transformadora».

La sessió final, celebrada l'11 de juny, ha ofert als doctorands l'oportunitat de presentar les seves iniciatives empresarials davant un jurat especialitzat. En total, s'han exposat nou propostes innovadores de diferents àrees de coneixement, incloses Tecnologia Educativa, Ecologia Marina, Psicologia, Turisme, Història, Dret, Física, Biotecnologia Biomèdica i Evolutiva, Educació, Neurociències, Ciència i Tecnologia Química, i Investigació Translacional en Salut Pública i Malalties d'Alta Prevalença.

La proposta més destacada, valorada pel seu potencial empresarial, ha estat la d’Ana Rodríguez Fernández, amb el nom de MANGOSTEETH, que ha obtingut un premi en metàl·lic de 800 euros. Consisteix en una empresa centrada en la fabricació de caramels a partir de principis actius extrets de plantes del sud-est asiàtic per al tractament de malalties periodontals. Neix de la necessitat de trobar alternatives naturals per als tractaments químics actuals, que presenten efectes secundaris diversos.

També s’ha fet una menció especial a Carmen Raez Meseguer per EVDERMA, una empresa basada en el desenvolupament i fabricació de tractaments cosmètics i de medicina estètica basats en vesícules extracel·lulars (EV). EVDERMA pretén oferir, sota els pilars de garantia, qualitat i evidència científica, tractaments personalitzats per a la cura i regeneració de la pell.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada i coordinada pel Vicerectorat d'Innovació i Transformació Digital de la UIB, i s’emmarca en la Càtedra Iemprèn signada amb l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). Rep la col·laboració de l'Oficina de Transferència de Resultats de Recerca (OTRI) del programa UIBEmprèn amb l’objectiu de promoure la transferència del coneixement i fomentar la innovació entre la comunitat investigadora.

Publication date: 11/06/2024