FUEIB Primera edició dels Premis de la Càtedra d'Estudis Urbans, que reconeixen el talent dels estudiants i joves investigadors de la UIB Habitatge, gentrificació, desigualtat i polítiques urbanes: connectant la recerca amb la realitat turística

Premis-Cat-Estudis-Urbans

Avui, dimarts, 27 de febrer de 2024, la Càtedra d'Estudis Urbans de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha celebrat el lliurament de la primera edició dels seus premis, una sèrie d'ajuts adreçats a estudiants i joves investigadors de la UIB amb l'objectiu d'impulsar la recerca en temàtiques urbanes de les Illes Balears.

En aquest esdeveniment, dut a terme a la Sala de Graus de l'edifici Antoni Maria Alcover i Sureda, s'han valorat els esforços per vincular els processos urbans a estudiar amb les dinàmiques pròpies de l'activitat turística, i prioritzar quatre línies principals: habitatge, gentrificació, desigualtat urbana i polítiques urbanes.

L'acte de lliurament dels premis ha tingut la participació de distingits representants de la Universitat de les Illes Balears i del Govern de les Illes Balears, entre els quals la Dra. Lorenza Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transformació Digital; el Dr. Jesús González, director de la Càtedra d'Estudis Urbans; el Sr. Pere Joan Planes, director general de l’Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), i el Sr. Luis Vegas, director de la FUEIB.

Projectes guanyadors:

  • Premi a la tesi doctoral (TD), dotat amb 1.500 euros, concedit a Armando Pomar Luque per «Anàlisi i antecedents de la turismofòbia. El cas de la ciutat de Palma».
  • Premi al treball de fi de màster (TFM), dotat amb 1.000 euros, atorgat a Maria Gómez Llabrés pel treball «L’activació de l’entorn periurbà nord de Palma com a Parc agrari de l’Horta de Dalt».
  • Dos premis per a treballs de fi de grau (TFG), dotats amb 500 euros cadascun, s’han concedit a Maria Victòria Bonet Espinosa i Francesc Miquel Gost Espada, pels treballs «El naixement de l’urbanisme contemporani a Palma. L’enderrocament de les murades i el Pla d’Eixample» i «Anàlisi geogràfica de condicionants potencials a l'accés a ensenyances elementals i professionals de música a Palma (curs 2022/2023)», respectivament.

La Càtedra d'Estudis Urbans de la UIB reafirma així el seu compromís per desenvolupar iniciatives que fomentin la innovació, la formació i la recerca en temes urbans de les ciutats de les Illes Balears.

Publication date: 27/02/2024