FUEIB X Jornades d'Observatoris d'Ocupació Universitària La UIB, a través del DOIP, ha organitzat durant els dies 25 i 26 de maig les X Jornades d'Observatoris d'Ocupació Universitària.

X-Jornades-Observatoris

L'edifici de Sa Riera ha estat l'espai on els participants han compartit, analitzat i debatut les bones pràctiques desenvolupades pels observatoris, així com establir mecanismes de col·laboració entre diferents universitats, altres organismes i entitats públiques, amb la finalitat d'accedir-hi i analitzar les dades.

Aquestes jornades estan promogudes per la Conferència de Rectors (CRUE), a través de la Comissió Sectorial d'Assumptes Estudiantils, i han reunit uns setanta experts i professionals de l'àmbit universitari.

L’acte inaugural del dijous 25 de maig va comptar amb la presència de Jaume Carot, rector de la Universitat de les Illes Balears; Alicia Rubio, vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la Universitat de Múrcia, i Maria del Mar Socias, directora del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la FUEIB. 

En aquesta primera jornada va tenir lloc la conferència inaugural, «Millors habilitats, millors llocs de treball, millors vides», a càrrec del doctor Antoni Riera, catedràtic d'Economia Aplicada de la UIB i director de la Fundació Impulsa Balears, presentada per Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

Temes tan actuals com les oportunitats i els riscos de la intel·ligència artificial en la selecció de personal, així com altres temes, com la importància de la inserció laboral dels graduats en els rànquings universitaris, l'estudi d'inserció laboral dels graduats de la UIB i l'anàlisi dels observatoris d'ocupació universitària, són inclosos en el programa d'aquestes jornades.

Publication date: 26/05/2023