OTRI Notícies juliol de 2017

software

La construcció és el sector amb major risc d'accidents laborals, seguit del sector agrari. Segons l'Informe anual d’accidents de treball a Espanya 2015, de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), el sector de la construcció supera en més del doble la mitjana dels altres índexs sectorials.

allotjament turistic

Les noves tecnologies i el creixement del turisme a les Illes Balears han fomentat i incorporat al mercat noves modalitats de turisme. Aquesta tendència propicia el desenvolupament d'iniciatives dels propietaris d'habitatges dirigides al turista conegudes com a lloguer vacacional, fenomen que ha qüestionat el marc legal vigent i ha generat un debat social important.

innovacio

Els ajuts del programa NEOTEC financen l'engegada de nous projectes empresarials que requereixin l'ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l'activitat investigadora.

APB uib

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) van presentar una instal·lació que mesurarà la contaminació al port de Palma, amb l'objectiu d'estudiar l'impacte ambiental provocat per l'activitat portuària. A l'acte hi assistiren el president de l'APB, senyor Joan Gual de Torrella, el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, i el director de la FUEIB, senyor Luis Vegas.

talentic

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la consultora tecnològica Informàtica El Corte Inglés (IECISA), convoquen els II Premis IECI a la Innovació TIC (TalenTic) per a treballs de fi de grau (TFG) i treballs de fi de màster (TFM) adreçats a la innovació aplicada a les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC).

educació OTRI

A Espanya, l'any 2016 s'ha tancat, segons l'Enquesta de la Població Activa (EPA), amb una taxa d'Abandonament Primerenc de l'Educació i la Formació (ATEF) del 18,9%, la xifra més baixa mai comptabilitzada al nostre país.

yuzz premis

La star-tup TrustIn impulsada per Tomeu Roig, Xavi Torrens i Leo Lozes ha estat triada com a la millor idea del centre YUZZ Palma i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley (Califòrnia, EUA) juntament amb 51 joves emprenedors més, tots ells finalistes de la vuitena edició de Santander YUZZ.