Investigadors Notícies juny de 2020

Laboratori Covid-19

La Universitat de les Illes Balears i el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat han signat un conveni de col·laboració per fer possible que el grup de recerca en Nutrigenòmica i l'àrea de Biotecnologia d'Eurecat puguin tirar endavant iniciatives conjuntes de recerca en fures (Mustela putorius furo) i àmbits relacionats, centrades principalment en malalties respiratòries i víriques.

appsaludable

L'Agència de Qualitat Sanitària d'Andalusia ha atorgat el Distintiu AppSaludable a l'aplicació mòbil BackFit, una tecnologia sorgida de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que cerca millorar la salut de l'esquena.

Posidonia

La Posidonia oceanica és una planta marina endèmica de la mar Mediterrània que fa un paper essencial en els ecosistemes marins. Les praderies d'aquesta espècie només prosperen de manera adequada en aigües netes i sanes, és a dir, en zones amb bona qualitat ambiental. 

Wifi

En la primera onada de la COVID-19 es va posar de manifest que la distancia física entre persones era l'eina més efectiva per gestionar la pandèmia. Durant les fases de tornada a la normalitat es fa necessari establir eines de detecció i gestió acurada per minimitzar les situacions de risc de contagis que puguin donar lloc a més onades. Novament, el compliment de la distància de seguretat esdevé crucial.  

brokerage 2020

L'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI) ha continuat la seva activitat des de casa durant el mes de maig, promovent la participació dels investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en esdeveniments sobre intel·ligència artificial.