DOIP Blog d'orientació professional

Consells
candidatura-fira-ocupacio

Les fires d'ocupació són una gran oportunitat per fer contactes amb empreses i entitats i per presentar-te cara a cara; és el lloc ideal per deixar el teu currículum i la teva carta de presentació, i on podràs conèixer diferents empreses i entitats que t'informaran de primera mà sobre els perfils professionals que cerquen.

LinkedIn

Avui en dia les xarxes socials han assolit un paper molt rellevant en la societat. Dins l'àmbit professional, LinkedIn s'ha convertit en una de les més potents, i és que permet trobar oportunitats laborals, connectar amb professionals del sector, publicar articles i, sobretot, donar-se a conèixer.

oposicions

Una oposició és el procés de selecció de personal per accedir als llocs de treball de l'administració pública:

impostor

Algun cop has pensat que la teva feina no té tant de mèrit com sembla? O creus que no mereixes l'èxit aconseguit i que tot ha estat un cop de sort? Potser en algun moment has vist una oferta de feina i has pensat «m'encantaria, però jo no tinc la capacitat per poder fer això»? Si és així, podries estar experimentant símptomes de la síndrome de l’impostor.

johari

T'han demanat mai a una entrevista de feina què et diferencia de la resta de candidats? Has fet mai un exercici de reflexió i autoconeixement per veure quins són els teus punts forts i febles? Saps quina és la teva aportació de valor al teu entorn?

proves-procés-seleccio

Si penses en un procés de selecció, molt possiblement ho associaràs a una entrevista de feina, però, tot i que és una part fonamental dels processos de selecció, et poden fer fer altres proves. No hi ha cap procés de selecció idèntic d'un altre, i per això és interessant saber quins tipus de proves hi ha.