DOIP Blog d'orientació professional

2022
oposicions

Una oposició és el procés de selecció de personal per accedir als llocs de treball de l'administració pública:

docencia

Molta gent ve al nostre servei d'orientació a demanar si amb la titulació que té pot ser docent a un centre públic d'ensenyament no universitari dependent de la Conselleria d’Educació i Formació Professional del GOIB. Si li diem que sí, vol saber de què pot ser professor/a.

impostor

Algun cop has pensat que la teva feina no té tant de mèrit com sembla? O creus que no mereixes l'èxit aconseguit i que tot ha estat un cop de sort? Potser en algun moment has vist una oferta de feina i has pensat «m'encantaria, però jo no tinc la capacitat per poder fer això»? Si és així, podries estar experimentant símptomes de la síndrome de l’impostor.

el-que-no-dius

Davant d'un procés de selecció, una de les qüestions que ens poden passar pel cap és pensar en els arguments a utilitzar. Llavors, pot ser habitual pensar en què hem d'explicar, quin missatge hem de fer servir o, fins i tot, una vegada ja l’hem dit, pensar en què hem dit realment.

johari

T'han demanat mai a una entrevista de feina què et diferencia de la resta de candidats? Has fet mai un exercici de reflexió i autoconeixement per veure quins són els teus punts forts i febles? Saps quina és la teva aportació de valor al teu entorn?

proves-procés-seleccio

Si penses en un procés de selecció, molt possiblement ho associaràs a una entrevista de feina, però, tot i que és una part fonamental dels processos de selecció, et poden fer fer altres proves. No hi ha cap procés de selecció idèntic d'un altre, i per això és interessant saber quins tipus de proves hi ha.