2023-2024 Especialista Universitari en la Indústria Nàutica: Enginyeria, Projectes i Reparació. Títol propi de la UIB (30 ECTS)

El sector nàutic genera més del tres per cent del producte interior brut de les Illes Balears a través de la seva indústria, la generació de llocs de treball indirectes i l'atracció d'un turisme amb alt nivell adquisitiu.

Conscients de la repercussió positiva que aquest sector desplega en la societat illenca, la Universitat de les Illes Balears, amb la complicitat d'importants agents empresarials del món nàutic, posa en marxa aquest innovador postgrau que oferirà un ampli ventall de coneixements relacionats amb la indústria dedicada a la reparació de grans iots.

Després d'un mòdul inicial en el qual s'introdueixen els coneixements bàsics de la nàutica, el curs recorre una extensa llista de temes en què es presenten múltiples tecnologies i procediments comuns en els projectes de reparació i reequipament d'embarcacions, i que abraça des dels distints materials usats i la seva patologia i tractament fins als sistemes de generació d'energia o els equips de navegació.

El curs es completa amb temes addicionals, però igualment importants, referits a seguretat laboral, gestió mediambiental, recursos humans o legislació pròpia de drassanes, entre d'altres.

L'Especialista Universitari en la Indústria Nàutica: Enginyeria, Projectes i Reparació. Títol propi de la UIB (30 ECTS), conjuntament amb l'Especialista Universitari en la Indústria Nàutica: Tecnologia i Planificació. Títol propi de la UIB (30 ECTS) i la realització d’un treball de fi de màster (TFM), conformen el Màster en Indústria Nàutica: Reparació i Planificació. Títol propi de la UIB (66 ECTS)

Adreçat a

Aquest curs està orientat a graduats en Enginyeria de les branques Industrial, de Telecomunicació o Informàtica.

El curs també es dirigeix a professionals del sector nàutic, amb formació universitària o sense, que desitgen ampliar el seu horitzó laboral completant i actualitzant els seus coneixements. Podeu sol·licitar una tutoria de matrícula per valorar la vostra idoneïtat.

Criteris d'admissió

Es prioritzaran els alumnes amb formació tècnica superior o bé amb experiència professional demostrable en el sector nàutic.

Objectius de Desenvolupament Sostenible:

Educació, Enginyeria i Arquitectura, Especialista Universitari, Medi marí, Presential, Estudi propi, UIBTalent