INNOVA UIB PIMES 43 projectes empresarials sol·liciten el suport científic en el marc del programa INNOVA UIB·PIMES La Direcció General d’Innovació aporta 175.000 euros al programa, un 40 per cent més que en l’edició anterior

Un total de 38 petites i mitjanes empreses de les Illes Balears han sol·licitat de participar a l'Espai Accelera per impulsar fins a 43 projectes d'R+D empresarial amb la col·laboració científica de la Universitat de les Illes Balears en el marc del programa Innova UIB-Pimes de suport a la innovació i la transferència del coneixement.

D'aquestes empreses, 7 són de Menorca, 5 d'Eivissa i les 26 restants són de Mallorca. Per sectors, dels 38 projectes que s’han presentat a l’Espai Accelera 12 estan relacionats amb l’agroalimentació, 7 amb les tecnologies de la informació i la comunicació, 5 amb la salut, 4 amb l’enginyeria, 4 amb la nàutica, 3 amb la química, 2 amb el disseny i la moda i 1 amb la fusteria.

Projectes empresarials a la recerca de col·laboradors científics

Els 43 projectes presentats participaran en sessions de treball en xarxa amb personal investigador de la UIB amb l'objectiu de trobar experts que tenen els coneixements i la disponibilitat per col·laborar en el seu projecte. Una vegada identificat l'equip investigador que podria dur a terme la proposta, serà aquest qui haurà de presentar la proposta de col·laboració amb les tasques, la durada i el pressupost corresponent.

Una comissió avaluadora valorarà les propostes presentades per part de les pimes i les propostes de col·laboració per part de l'equip investigador i decidirà quins seran els projectes que podran gaudir de consultoria científica experta o finançament per dur a terme activitats d'R+D per part d'investigadors de la UIB.

Publication date: 06/03/2023