2023-2024 Curs d'Actualització Universitària en Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH). Títol propi de la UIB (6 ECTS). 2023/24

Hi ha una edició més recent d'aquest curs. Podeu accedir-hi fent click aquí.

Al marge del retard mental, el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat és el trastorn de major impacte en la infància. La seva prevalença és aproximadament del 5 per cent de la població.

El TDAH es defineix com un trastorn del desenvolupament caracteritzat per nivells d'inatenció, sobreactivitat i impulsivitat inapropiats des del punt de vista evolutiu. Aquests símptomes sovint s'inicien en la primera infància, són de naturalesa relativament crònica i no poden atribuir-se a alteracions neurològiques, sensorials, del llenguatge o motores greus, a retard mental o a trastorns emocionals greus.

Aquestes dificultats s'associen normalment a dèficits en les conductes governades per regles i a un determinat patró de rendiment. Segons l'evidència científica, s'ha de realitzar una intervenció multimodal basada en tractament farmacològic i psicoeducatiu, que inclou formació de pares i educadors, a més d'intervenció psicoeducativa tant a l'àmbit familiar com escolar.

Inici ajornat al 16 d'octubre de 2023

Adreçat a

El curs està obert tant a educadors, psicòlegs o altres professionals que vulguin aprendre les habilitats bàsiques per ensenyar als pares o a altres educadors com a pares que tenen infants amb sospita o diagnòstic de TDAH.

Matrícula oberta!

Matrícula oberta fins al 10 de novembre, la primera tasca es lluira dia 24

Objectius de Desenvolupament Sostenible:

Curs, Online, Estudi propi