2007 Device to measure the aging of mattresses

Definition of a system that is capable of measuring the aging of mattresses, through an indicator that measures the amount of accumulated mites inside.

Colchón

The operation of the developed system, capable of measuring the level of aging of a mattress, lies mainly in determining the amount of mites inside the mattress and therefore, the dust accumulated. The system measures the amount of dust resident inside the mattress comparing the transmission and reflection of light with the same in a clean environment.

Descripció

La presència d'àcars en la pols que sura en l'aire està àmpliament reconeguda. Aquests àcars són responsable d'una gran varietat de trastorns en els éssers humans quan entren en contacte amb la pell i les mucoses. Els matalassos, per les seves pròpies característiques, no poden ser rentats de la mateixa forma que la roba i, per aquesta raó, acumulen residus que són precisament el mitjà de cultiu perfecte per als àcars.

S'han desenvolupat materials resistents als àcars i tractaments acaricides que s'apliquen en la fabricació de matalassos de qualitat. No obstant això, aquests procediments tenen una validesa limitada i, malgrat retardar l'establiment de colònies d'àcars i allargar, així, la vida útil del matalàs, eliminar l'aparició d'àcars és inevitable.

Aquest sistema que s'ha desenvolupat és un indicador de quantitat d'àcars acumulats a l'interior del matalàs, per la qual cosa serà valuós per indicar a l'usuari la vida útil del mateix.

Principals avantatges

  • No afecta a la funcionalitat dels matalassos
  • Sistema intuïtiu a través de llums LED que indiquen, segons el color, si el matalàs està dins de la seva vida útil, si la quantitat de pols i àcars acumulats és elevada i la necessitat de reemplaçar-ho

Innovacions

  • Proporciona, d'una forma intuïtiva, una estimació del nivell d'àcars acumulats a l'interior del matalàs
  • Indicació de la vida útil del matalàs; quantitat de pols acumulada i necessitat de reemplaçar el matalàs
  • Adaptable i de fàcil introducció a qualsevol matalàs

Estat actual

Actualment, aquest sistema es troba protegit per una patent en l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM). 

Amb la col·laboració de:

Logotipus del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats