2022-2023 Expert Universitari en Matemàtiques de l’Educació Primària. Títol propi de la UIB (15 ECTS)

Hi ha una edició més recent d'aquest curs. Podeu accedir-hi fent click aquí.

L'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques han experimentat un canvi substancial a les darreres dècades, fruit de molts d'esforços de mestres, professors i investigadors. Aquest estudi té com a intenció principal proporcionar noves metodologies als professionals de l'educació primària que puguin aplicar a l'aula.

Aquest curs pretén formar en didàctica de les matemàtiques als mestres, pedagogs i educadors que treballin a l'educació primària o que hi estiguin relacionats a partir de diferents visions sobre l'aprenentatge i l'ensenyament de la matèria. També es vol aportar el coneixement d'experiències escolars que segueixin metodologies innovadores a l'aula, contrastades al llarg del temps i que puguin servir com a reflexió per als docents.

En cas que hi hagi més demanda que places disponibles, es prioritzaran, en primer lloc, els candidats que exerceixin de mestres i, en segon lloc, l'ordre inscripció una vegada complert el primer requisit. És imprescindible que els candidats acreditin que estan en actiu mitjançant un certificat expedit per l'escola.

Pots realitzar el curs complet o per blocs:

Bloc A: Principis de l'educació matemàtica i sentit numèric. Aquest bloc inclou els mòduls de l'1 al 5. Se durà a terme del 21 d'octubre de 2022 al 4 de febrer de 2023

Bloc B: Els sentits de la mesura, espacial i estocàstic i la resolució de problemes. Mòduls del 6 en el 10. Per poder fer aquesta part, hauràs d'haver cursat el bloc A. 

Conferència oberta: Més enllà de l'argot i les plantilles: implicacions del canvi curricular en matemàtiques

El proper 13 de maig a les 10:30h a la sala d'actes de l'edifici Anselm Turmeda se durà a terme l'acte de cloenda del curs ExU en Matemàtiques de l'Educació Primària. Títol propi de la UIB 

Se realitzarà la conferència: "Més enllà de l'argot i les plantilles: implicacions del canvi curricular en matemàtiques" impartida pel Sr. Pablo Beltrán-Pellicer, Professor Titular en l'Àrea de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de Saragossa. Prèviament, ha estat professor de d'ESO i Batxillerat en l'ensenyament públic a Aragó, tasca que ha compaginat amb la investigació en didàctica. És vicepresident de la Societat Aragonesa de Professors de Matemàtiques "Pedro Sánchez Ciruelo" i membre de la Comissió d'Educació de la Reial Societat Matemàtica Espanyola. Ha contribuït en la redacció del currículum de matemàtiques d'educació primària d'Aragó.

Indubtablement, els nous currículums han transformat el llenguatge docent, amb termes com a competències específiques, avaluació formativa, pensament computacional i situacions d'aprenentatge, inundant les sales de professors i programacions didàctiques. No obstant això, com afecten aquests canvis a la pràctica a l'aula? Impliquen les modificacions curriculars taules infernals de qualificació? Quan podem dir que una activitat etiquetada com a "situació d'aprenentatge" ho és realment? Per exemple, és necessari un context real i quotidià estricte? Més encara, què és això de "real"?

Malgrat les diferències entre desenvolupaments autonòmics i directrius de les administracions, en aquesta xerrada analitzarem les oportunitats i desafiaments que presenten els nous currículums, assenyalant crítiques, però destacant el seu potencial per a un canvi positiu en l'ensenyament de les matemàtiques. Sense anar més lluny, la inclusió de competències específiques en cada matèria facilita la labor docent, encara que també planteja reptes, com la necessitat de coherència en els criteris d'avaluació associats a aquestes competències. Abordarem aquestes i altres qüestions en un intent per comprendre i aprofitar al màxim les possibilitats que brinden els nous currículums LOMLOE en l'educació matemàtica.

Vina a aquesta sessió oberta per tothom! 

Per assegurar-te el teu lloc inscriu-te en el següent formulari.

Actualment no pot emplenar aquest formulari.

Adreçat a

Diplomats en qualsevol de les especialitats de Mestre: Primària, Infantil, Educació Especial...
Llicenciats i graduats en Psicologia, Pedagogia i Psicopedagogia.
Graduats en Educació Primària, Educació Infantil i Pedagogia.
Llicenciats, graduats i diplomats amb interès en la temàtica.

En cas que el nombre de matrícules superi les places ofertes, es prioritzaran les inscripcions dels mestres d'educació primària en actiu.

Objectius de Desenvolupament Sostenible:

Curs, Educació, Presential, Estudi propi, UIBTalent