FUEIB El Grup Iberostar i la UIB creen la Càtedra del Mar Iberostar La Càtedra tindrà com a objectius fomentar la formació i la recerca, la gestió i la conservació del medi marí

cdelamar

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i la vicepresidenta del Grup Iberostar, senyora Glòria Fluxà, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra del Mar Iberostar, que dirigirà el doctor Guillem Mateu, professor del Departament de Biologia de la UIB.

També han assistit a la signatura el doctor Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals; la doctora Joana Maria Seguí Pons, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries; i el senyor Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

La Càtedra del Mar Iberostar tindrà com a objectius fomentar la formació especialitzada en tots els camps relacionats amb la recerca, la gestió i la conservació del medi marí; impulsar la recerca en el camp de l'ecologia marina i els camps de coneixement afins fomentant la creació de nous grups de recerca i la formació de personal investigador especialitzat; i fomentar la transferència del coneixement amb l'elaboració d’estudis centrats en les problemàtiques ambientals del medi marí que afronten les empreses turístiques, i amb l’organització de cursos, conferències, seminaris i taules rodones, per tal de difondre l’ús sostenible dels recursos marins i sensibilitzar la societat sobre la importància de la conservació del mar.

En un territori com les Illes Balears, el mar constitueix la seva major riquesa, i per això és objecte de protecció i estudi, per al seu millor coneixement i explotació d'acord amb els models de desenvolupament sostenible que harmonitzen l'activitat econòmica amb la conservació del medi.

El Grup Iberostar, mitjançant el seu programa de responsabilitat social corporativa i amb el programa Ola de Cambio, vol fomentar l’ús sostenible i la utilització racional dels recursos marins i sensibilitzar la societat sobre la importància de la conservació del mar.

Des de la Universitat de les Illes Balears s'ofereix el marc ideal per al desenvolupament de les activitats de la Càtedra, per tal com s’afavoreix la interacció entre la docència, la recerca i la transferència del coneixement.

Així, la Càtedra del Mar serà l'entorn òptim per a la interacció i l'enriquiment mutu entre els sectors implicats: l'àmbit científic per desenvolupar coneixement, el sector industrial per aplicar-lo i utilitzar de manera racional els recursos marins i el marc acadèmic per formar, educar i sensibilitzar les futures generacions.

Per Glòria Fluxà, vicepresidenta del Grup Iberostar, «és un orgull, com a empresa familiar mallorquina, col·laborar amb aquesta iniciativa directament vinculada al compromís que hem adquirit a través del nostre moviment Ola de Cambio. Hem de donar a la mar i als oceans el valor que tenen i contribuir de manera activa a la protecció del medi marí».

El Rector de la UIB ha agraït «el compromís d’una empresa tan important com el Grup Iberostar, que ha confiat en la Universitat de les Illes Balears per dur endavant la Càtedra del Mar, i esdevé tot un exemple per a les empreses del sector». En aquest mateix sentit, el professor i director de la Càtedra, Guillem Mateu, ha afegit que «es tracta d’una oportunitat per fer i donar a conèixer la recerca i l’activitat docent que es fa a la UIB tenint per objecte els ecosistemes marins. Treballarem per crear un lloc d’intercanvi d’idees i de desenvolupament d’activitats i projectes dirigits a un millor coneixement i a un ús més responsable del medi marí, on tinguin cabuda les institucions acadèmiques i científiques i els sectors nàutic i turístic, per tal de detectar els possibles impactes i provar d’oferir-hi solucions, mitjançant la transferència del coneixement que es generi al si de la Càtedra».

Data de publicació: 03/07/2018