Blog d'orientació professional Aspectes clau del perfil de LinkedIn

Avui en dia les xarxes socials han assolit un paper molt rellevant en la societat. Dins l'àmbit professional, LinkedIn s'ha convertit en una de les més potents, i és que permet trobar oportunitats laborals, connectar amb professionals del sector, publicar articles i, sobretot, donar-se a conèixer.

Les xarxes socials han contribuït a nombrosos canvis, i els processos de reclutament i selecció se n'han vist influenciats. Així doncs, són moltes les empreses que actualment no es queden només amb el currículum. La majoria accedeixen a les xarxes socials per conèixer més bé les persones candidates. Per això, és essencial que hi hagi una coherència entre el currículum, la carta de presentació i el LinkedIn.

En el cas que ja tinguis un perfil a LinkedIn o que decideixis crear-ne un, li has de dedicar el temps necessari per tenir-lo optimitzat i actualitzat, atès que podrà ser la teva porta d'entrada al mercat laboral i un element clau per aconseguir els teus objectius professionals.

Tot seguit t’oferim algunes pautes perquè obtinguis un bon perfil professional que sigui atractiu per als responsables de recursos humans.

Titular professional

Habitualment, el títol professional que apareix al perfil s’associa al càrrec que exerceixes, però pots adaptar-lo per promoure l’especialització que vulguis destacar.

Si en aquests moments no treballes, pots posar les paraules que creus que utilitzaran les persones reclutadores per cercar persones del teu perfil; es tracta de posar paraules clau que t’ajudin a fer-te visible dins el teu sector.

Foto de perfil

La foto de perfil és molt rellevant per poder transmetre confiança a les persones que visiten el teu tauler. Recorda que la foto serà el que veuran primer quan accedeixin al teu perfil; aleshores, n’has de posar una d’adequada a la imatge professional que vulguis mostrar a l’empresa. Intenta que sigui de qualitat, que mostri una actitud natural i reflecteixi la teva professió.

Foto de portada

Una manera de personalitzar encara més el teu perfil és posant una imatge de fons. Pots emprar-la perquè l’empresa pugui identificar fàcilment el teu sector. Recorda que també ha de ser de qualitat.

Extracte o resum professional

Pots utilitzar aquest apartat per fer una presentació breu sobre el teu perfil professional, per parlar sobre la teva trajectòria professional i acadèmica. Aquesta presentació ha de ser diferent a la del teu CV. Una forma d’elaborar-la és explicar què has fet en l'àmbit professional i acadèmic, què fas ara i quins són els teus objectius professionals.

Pots revisar la nostra entrada sobre l’Elevator Pitch, la qual et podrà ajudar a redactar aquest resum.

URL

L’URL és l’enllaç directe al teu perfil de LinkedIn. La que es genera per defecte està composta per una sèrie de lletres i números, però la pots personalitzar per donar una imatge més acurada del teu perfil. Per exemple, pots modificar-la i posar <https://linkedin.com/nom_llinatges>.

Experiència professional, formació acadèmica i altres

El teu CV ha de concordar amb el teu perfil de LinkedIn. Per fer-ho, has d’incloure la teva trajectòria laboral o de pràctiques i la teva formació acadèmica, així com altres aspectes com formació complementària, voluntariats i idiomes, entre d’altres.

Recorda que a l’experiència, a més d’incloure-hi les posicions que has tingut, has d’aprofitar per posar les funcions principals relacionades amb el teu objectiu professional, i així ampliaràs i complementaràs la informació que apareix en el teu CV.

Recomanacions

Una altra opció molt interessant és la de les recomanacions. LinkedIn et permetrà sol·licitar-les a professionals del teu sector o, en cas de no haver treballat mai, pots demanar-les a les persones que t’han tutoritzat durant els estudis, a persones amb les quals has col·laborat, has fet treballs, etc. D’aquesta manera, qui consulti el teu perfil podrà veure què opinen sobre tu com a professional.

Finalment, com dèiem al principi, si decideixes tenir un perfil a LinkedIn, recorda mantenir-lo actualitzat i interactuar-hi. En cas contrari, podria ser contraproduent!

Informació sobre l'autor