Investigadors Un congrés internacional analitza a Eivissa el turisme inclusiu amb el col·lectiu LGTBI+ Més de 110 investigadors d'arreu del món participaran, del 24 al 28 de juny de 2019, en el congrés Critical Tourism Studies

cts-lgtbi

La Seu d'Eivissa de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acull, del 24 al 28 de juny, la vuitena edició del congrés internacional Critical Tourism Studies.

Aquest congrés, que s'organtiza cada dos anys, enguany té el lema «Pride and prejudice: Que(e)rying Tourism Hope», i se centra en la gestió turística internacional des d'una perspectiva LGTBI+, tractant temes com el turisme inclusiu, gènere i sexualitat, la interseccionalitat i el turisme intel·ligent.

Més de 110 participants procedents de vint països assistiran a les ponències d’aquestes jornades, que són dirigides per Ana Maria Munar, responsable del Departament de Gestió, Polítiques i Filosofia de la Copenhaguen Business School.

La UIB hi participa avui a les 14.30 hores, amb un panell sobre Activisme Crític en Turisme, que presidirà el degà de la Facultat de Turisme, Bartomeu Deyà, juntament amb Natividad Juaneda, catedràtica d'universitat del Departament d'Economia Aplicada.

Alison McIntosh, professora d’Hoteleria i Turisme a la Universitat Tecnològica d’Auckland, i Paul Lynch, professor d’Hoteleria i Turisme a la Universitat d’Edimburg, inauguraran el cicle de conferències, avui a les 9.30 hores. Per una altra banda, Wineaster Anderson, professora associada de la Universitat de Dar es Salaam (Tanzània) i doctorada en Turisme i Economia Ambiental per la UIB l’any 2008, serà la principal ponent de demà, a les 10 hores, i se centrarà en el turisme pro-poor, adreçat a classes econòmiques baixes. També hi participaran Carol Martínez, representant de Ciutat Per a Qui l’Habita; el doctor Joaquim Valdivieso, professor titular del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB i membre del col·lectiu Terraferida, i Milagros Carreño, representant de les cambreres de pis d'hotel a Eivissa i Formentera.

Els Critical Tourism Studies integren una xarxa acadèmica internacional de professionals que exerceixen una crítica al turisme com a fenomen de masses i com a indústria des d’un punt de vista filosòfic i teòric. Amb aquesta finalitat, se serveixen del context polític, econòmic, cultural, social i ambiental en el qual s’insereix l'activitat turística.

UIBCongrés, àrea de congressos de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), col·labora en aquestes jornades.

Data de publicació: 25/06/2019