DOIP Blog d'orientació professional

blog

En el procés de trobar feina, la carta de presentació és un complement al currículum. Podem definir-la com una targeta de visita i serà la primera impressió que tindrà l'empresa de nosaltres.

Té dos objectius:

contractes

El 80 per cent de les ofertes d'ocupació romanen ocultes al mercat laboral. Això és degut al fet que moltes empreses opten per no fer públiques aquestes ofertes, per motius de confidencialitat o com a part de la seva estratègia empresarial; així poden recórrer a les seves pròpies vies de reclutament, a intermediaris o agafar com a referència persones de confiança.

cercar feina

Els efectes econòmics de l'actual crisi sanitària són molt durs, i la situació econòmica global es veu afectada negativament. Atesa aquesta confluència d'esdeveniments, no tenim altre remei que adaptar-nos-hi, avaluar la situació i observar com es va transformant el mercat per poder saber què hem de fer per augmentar les possibilitats de trobar feina.

ansietat-doip

Aquelles hores abans de l'entrevista notes que el cos i la ment es preparen. És una feina que t'agradaria molt aconseguir i t’has preparat bé les preguntes que creus que et demanaran; has pensat bé quina roba et posaràs per donar una primera bona impressió, i t’has informat sobre l’empresa i les funcions del lloc de treball.

telepràctiques

Les telepràctiques són una realitat que no podem negar; cada vegada són més les empreses que afegeixen aquesta modalitat de pràctiques al seu dia a dia: més seguretat sanitària i flexibilitat horària, menys despeses en desplaçament, més conciliació familiar... Però, tot són avantatges?

rebuig

«Descartat», «gràcies per participar-hi, però no segueixes al procés», «no compleixes el perfil», «finalment hem seleccionat un altre candidat que s'adequa més al lloc de treball»..., et sonen aquestes frases?